Aglio, olio e peperoncino, de klassieke pasta met knoflook, olijfolie en chili, krijgt hier een luxe extra: garnalen en boter! Dit wil je vanavond op je bord.
kooktijd25 minutesminutes
totale tijd25 minutesminutes
ingrediënten
400gspaghetti
125mlextra vergine olijfolie
4tenenknoflookin plakjes
1rode chilipeperin dunne ringetjes + extra peperringetjes voor erover
20grote rauwe garnalen,schoongemaakt
¼bosje bladpeterselie,fijngesneden
rasp van 1biocitroen + citroenpartjes voor erbij
80gboter,in blokjes
instructies
Kook de spaghetti in een pan met licht gezouten ruim kokend water volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet af en vang daarbij 165 ml van het kookwater op.
Verhit intussen een grote, diepe koekenpan op matig tot hoog vuur. Voeg de olie, knoflook en chilipeper toe en bak 2-3 min. onder regelmatig omscheppen tot de knoflook goudgeel kleurt. Voeg de garnalen toe en schep ze 4-5 min. om tot ze net roze kleuren. Voeg de spaghetti, peterselie en citroenrasp toe en schep om.
Schenk het opgevangen kookwater van de pasta erbij, voeg de boterblokjes toe en schep ze erdoor, zodat je een romige saus krijgt. Voeg zout en peper naar smaak toe. Leng de saus zo nodig aan met wat water.
Bestrooi met nog wat peperringetjes en versgemalen zwarte peper, en geef er citroenpartjes bij.