Onze nieuwe receptschrijver Julie laat zich graag inspireren door de Italiaanse keuken maar geeft er ook een eigen twist aan. Boerenkool in de bonenstoof? Prego!Vegan tip: Liever geen vlees? Vervang de worst door een vegan variant of gedroogd eekhoorntjesbrood.
kooktijd30 minutesminutes
totale tijd30 minutesminutes
ingrediënten
2elolijfolie
4braadworsten,in vieren
2rode uien,in parten
1venkel,in parten
140gtomatenpuree
2tlvenkelzaad
690gpassata(1 fles)
bosje verse Italiaanse kruidenmix,bij elkaar gebonden
1paddenstoelbouillonblokje
200gboerenkoolzonder nerf, in stukjes (of neem gesneden boerenkool)
400gcannellinibonenblik, uitlekgewicht 265 g, afgespoeld en uitgelekt
evt. aardappelpuree,voor erbij
instructies
Verhit de olijfolie in een stoofpan enbak de braadworsten rondom goud-bruin. Neem de worst uit de pan enhoud apart. Voeg de ui toe aan de panen bak 5 min. op halfhoog vuur glazig.Voeg de venkelparten toe aan en bakkort mee. Voeg de tomatenpuree enhet venkelzaad toe en bak ± 2 min.omscheppend mee. Voeg daarna depassata en het bosje kruiden toe.
Verkruimel het paddenstoelenbouillonblokje boven de pan en voeg 400 ml water, de worst en de boerenkool toe. Stoof 15 min. op laag vuur met de deksel op de pan, voeg de laatste 5 min. de bonen toe en warm goed door. Breng op smaak met zout en versgemalen peper. Serveer de stoof met bijvoorbeeld aardappelpuree.
Voedingswaarde:
calorieën: 498kcal
|
eiwit: 31g
|
vet: 27g
|
koolhydraten: 27g
auteur: delicious.
RECEPTEN, FOODSTYLING: JULIE TEEKEN | FOTOGRAFIE: ROLINDA WINDHORST | STYLING: INGRID VAN KURINGE.