De mentholachtige, eucalyptussmaak van kardemom werkt heel goed bij kruidige tijm. Samen geven ze deze zoete pompoentaart een vrolijkmakend, fris accent. Echt een heel goed dessert, dat ook nog eens in een uurtje op tafel staat.
voorbereiding30 minutesminutes
oven25 minutesminutes
totale tijd55 minutesminutes
Kookgerei
ook nodig: springvorm van 24 cm Ø, ingevet en bekleed met bakpapier
ingrediënten
90glichte basterdsuiker
60gongezouten boter,op kamertemperatuur + extra voor de bakvorm
1tlgemalen kardemom
8takjes tijm
½biologische pompoen,in 3 cm dikke parten, pitten verwijderd
4plakjesroomboterbladerdeeg
rasp van 1biocitroen
170gclotted creamzure room of crème fraîche
instructies
Verwarm de oven voor op 190°C.
Roer in een kommetje de basterdsuiker glad met de 60 g boter en de kardemom.
Verdeel de zoete kardemomboter over de bodem van de bakvorm en verdeel de tijmtakjes erover.
Verdeel de pompoen in een waaierpatroon over de bodem.
Plak 4 plakjes bladerdeeg aan elkaar, snijd in een cirkel met een diameter van 26 cm en drapeer over de pompoen, stop de randjes goed in.
Bak de tarte tatin gedurende ± 25 min. Laat een kwartiertje afkoelen in de springvorm. Leg een plat bord op de bakvorm en draai de taart fluks om: nu ligt de taart met de pompoenzijde naar boven.
Roer de citroenrasp door de room en serveer erbij.