Even terug naar af? Dan is dit gerecht met gegrilde groenten gezond, superlekker en met minder koolhydraten precies in de roos. Ga mee op smaakreis!
kooktijd20 minutesminutes
oven45 minutesminutes
ingrediënten
125mlGriekse yoghurt
1teenknoflook,fijngesneden
2tlharissa
2tlsumak
450gaubergine,in blokjes
2courgettes,in blokjes
± 5 el extra vergine olijfolie
800gkippendijen,in 4 cm-blokjes
400gbruine linzen uit blik,afgespoeld en uitgelekt
200ggroene,puntpaprika, zonder zaadlijsten, fijngesneden
3takjes munt,blaadjes geplukt en fijngesneden
4takjes dille,fijngesneden
2bosuitjes,in ringetjes
baba ganoush,kant-en-klaar, koeling supermarkt voor erbij
instructies
Verwarm de oven voor op 200°C. Meng in een kom de yoghurt, knoflook, harissa, sumak en 3 el water. Breng op smaak met zout en peper.
Spreid de aubergine- en courgette-blokjes uit op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met 3 el olie en bestrooi met zout en peper. Rooster in 40-45 min. gaar en goudbruin.
Verhit intussen 1 el olie in een grote koekenpan met antiaanbaklaag op matig tot hoog vuur. Bak de stukken kip onder regelmatig omscheppen in 10-12 min. goudbruin.
Doe de linzen en paprika’s met de munt, dille en bosuitjes in een kom en schep om met 1 el olie en wat zout en peper. Schep het linzenmengsel met de geroosterde groenten op een schaal en sprenkel de pittige yoghurt erover. Serveer met de gebakken kip en baba ganoush.
Voedingswaarde:
calorieën: 445kcal
|
eiwit: 29g
|
vet: 26g
|
koolhydraten: 19g
auteur: delicious.
Recept: Kirsten Jenkins Fotografie: Ben Dearnley Styling: Kirsten Jenkins