Room en knolselderij maken deze soep fluweelzacht. Verse kruiden, ui, prei en sjalotjes geven nóg meer smaak!Tip: Wil je de soep vega maken? Begin dan bij stap 3 en neem groentebouillon.
kooktijd35 minutesminutes
trekken2 hourshours25 minutesminutes
totale tijd3 hourshours
Kookgerei
staafmixer
ingrediënten
1kgspareribs
1ui,fijngesneden
1wortel,fijngesneden
1prei,gewassen, fijngesneden
1stengel bleekselderij,fijngesneden
5takjes tijm
2laurierblaadjes
20gboter
4sjalotten,in ringen
4tenenknoflook,in plakjes
1kgknolselderij,geschild, fijngesneden
175mlslagroom + wat extra voor erbij
1elbieslook,fijngesneden
instructies
Leg de spareribs in een grote (soep)pan en schenk er 2 l water bij. Voeg de ui, wortel, prei, bleekselderij, tijm en laurier toe. Breng aan de kook en schuim af. Draai het vuur laag en laat de soep 2 uur trekken tot het vlees van het bot valt; schuim tussentijds zo nodig nog eens af.
Schep het vlees op een bord, laat afkoelen en pluk het van het bot. Zeef de bouillon; wat in de zeef achterblijft, heb je niet meer nodig.
Verhit de boter in een steelpan op laag vuur. Bak hierin de sjalotten en knoflook met wat zout en peper 5-6 min. Voeg de knolselderij, slagroom en 1¼ l bouillon toe.*
Verwarm bijna tot het kookpunt, draai het vuur laag en laat de knolselderij in 20-25 min. gaar worden. Neem van het vuur en pureer glad met de staafmixer. Voeg zout en peper naar smaak toe.
Schep de soep in kommen en verdeel het vlees erover. Sprenkel er nog wat room over en bestrooi met bieslook.
Voedingswaarde:
calorieën: 572kcal
|
eiwit: 33g
|
vet: 36g
|
auteur: delicious.
* Bouillon die je overhoudt, kun je invriezen en 2-3 maanden bewaren.Fotografie: Benjamin Dearnley, Styling: Kirsten Jenkins