aantal 4 |
hapje, lunchgerecht |
|
italiaans |
vegetarisch
Say cheese eehh...formaggio! Of je nu van zoet of hartig houdt: grijp vooral naar Italiaanse kaas. In deze snelle vega taartjes speelt krachtpatser gorgonzola de hoofdrol. Verschrikkelijk lekker, zo samen met uitjes gekaramelliseerd in balsamico en tijm.
kooktijd30 minutesminutes
oven25 minutesminutes
totale tijd55 minutesminutes
ingrediënten
3elextra vergine olijfolie
600gsjalotten± 15, gepeld, in vieren
3elbruine basterdsuiker
4elbalsamico-azijn
8plakjesdiepvriesbladerdeeg,ontdooid
300gricotta
1eidooier,losgeroerd
100ggorgonzola
3eltijmblaadjes
instructies
Verwarm de oven voor op 200°C. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de sjalotten 5-8 min. tot ze beginnen te karamelliseren. Voeg een snufje zout, de suiker, azijn en 4 el water toe en schep om tot de suiker is opgelost. Draai het vuur laag en stoof afgedekt ± 5 min. Neem van het vuur en laat wat afkoelen.
Verdeel het bladerdeeg over twee met bakpapier beklede bakplaten. Doe de ricotta in een middelgrote kom, klop hem luchtig om met een vork en breng op smaak met peper en zout. Bestrijk de deegvelletjes met de ricotta maar laat langs de randen 2 cm vrij. Verdeel de zoetzure sjalotten over de ricotta en klap de randen om, maar laat de sjalotten in het midden onbedekt. Bestrooi met versgemalen peper. Bestrijk de deegranden met het losgeroerde ei. Bak de taartjes 20-25 min. tot het deeg goudbruin, gaar en mooi uitgerezen is.
Neem uit de oven en verdeel direct de gorgonzola erover, zodat die in ± 5 min. door de warmte van de vulling zal smelten. Bestrooi de taartjes met de tijmblaadjes en serveer.
Voedingswaarde:
calorieën: 928kcal
|
eiwit: 20g
|
vet: 67g
|
koolhydraten: 58g
auteur: delicious.
RECEPTEN, FOODSTYLING: SILVIA COLLOCA | FOTOGRAFIE: MARK ROPER | STYLING: DAVID MORGAN.