Té lekkere sinaasappelsouffleetjes voor het weekend. Laat je niet uit het veld slaan door soufflés. De smaak zit altijd goed. Voor een hoge rijs haal je nog even een natte vinger langs de rand van de vormpjes voordat je ze in de oven zet.
kooktijd25 minutesminutes
oven20 minutesminutes
totale tijd45 minutesminutes
Kookgerei
ook nodig: 6 souffléschaaltjes (inhoud 150 ml), keukenmachine of mixer
ingrediënten
25gboter + extra om in te vetten
100gsuiker
30gbloem
4eieren
3biosinaasappels
10gmaizena
250mlmelk
1elvolle Griekse yoghurt
poedersuiker
instructies
Verwarm de oven voor op 200°C. Vet de schaaltjes in met wat boter en bestuif ze met 25 g suiker. Boen de sinaasappels schoon. Rasp de oranje schil eraf.
Smelt in een sauspan de boter. Voeg de bloem en de maizena toe en bak zachtjes ± 1 min. Schenk langzaam en al kloppende met een garde de melk erbij. Klop tot een gebonden saus.
Verwarm de saus ± 2 min. zachtjes. Splits intussen de eieren. Klop de eidooiers met de resterende 75 g suiker, de sinaasappelrasp en de yoghurt los.
Neem de pan van het vuur. Roer het dooiermengsel door de saus. Klop in de keukenmachine of met de mixer de eiwitten tot stevige pieken. Spatel het eiwit luchtig door het soufflébeslag. Schenk het beslag in de vormpjes.
Bak de soufflés in de voorverwarmde oven in ± 20 min. goudbruin en gaar. Open de oven tijdens het bakken niet!
Zet de soufflés op de bordjes. Bestrooi met poedersuiker en serveer direct.