aantal 4 |
hoofdgerecht |
|
italiaans |
vegetarisch
Met verse boerenkool, sappig fruit en geroosterde groenten geef je deze salade meer textuur en een subtiele afwisseling van knapperig, zacht, romig en fris.
kooktijd30 minutesminutes
oven40 minutesminutes
totale tijd1 hourhour10 minutesminutes
ingrediënten
350gwit zuurdesembrood,in 1 cm-blokjes
9elolijfolie
2biosinaasappels
900gwinterwortel,geschild en in 2 cm-stukjes
4rode uien,in kleine parten
4tenenknoflook,ongepeld
sap 1(bio)citroen
1elkorianderzaad
1sjalot
150gboerenkool,gesneden
300gfeta,in blokjes
instructies
Verwarm de oven voor op 200 ̊C. Schep het brood op een met bakpapier beklede bakplaat om met 2 el olijfolie en bak in 10-15 min. goudbruin en knapperig. Schep af en toe om.
Rasp intussen de oranje schil van de sinaasappels. Bewaar de rasp voor later. Schil ze zo dat ook het witte deel van de schil wordt weggesneden. Snijd de partjes tussen de vliesjes uit. Knijp de vliezen goed uit en bewaar het sap.
Schep op een andere met bakpapier beklede bakplaat de wortel, ui en knoflook om met het uitgeknepen sinaasappelsap, de helft van het citroensap, 2 el olijfolie, het korianderzaad en peper en zout en bak in het midden van de oven in 25 min. gaar. Schep halverwege om.
Giet het eventuele sap wat uit de sinaasappelpartjes komt af in de maatbeker en pureer met de rest van het citroensap, de sjalot, sinaasappelrasp en de laatste 5 el olijfolie tot een dressing. Breng op smaak met peper en zout. Doe de boerenkool in een kom en masseer met de helft van de dressing.
Meng in een ruime kom de broodblokjes met het wortelmengsel, de sinaasappelpartjes, de boerenkool en de rest van de dressing. Schep de feta erdoor.