Succes verzekerd met deze borrelplank vol geroosterde groenten, spruitchips, warme tosti en oude kaas. Steek de haard maar aan, trek iets lekkers open en... borrelen! Vega-tip: Vervang de charcuterie door olijven of brood met een dip.
kooktijd30 minutesminutes
oven20 minutesminutes
totale tijd50 minutesminutes
ingrediënten
250gpeterseliewortel of pastinaak
3tlolijfolie + 1 el
200gspruiten
50gflespompoen
2volkoren ciabattabroodjes(afbak)
75gpittige blauwaderkaas,bijv. bleu d’Auvergne, verkruimeld + extra voor op de borrelplank
1elzwarte olijfringetjes
200goude Hollandse geitenkaas 25 g waterkers
50gspianata romana(charcuterie)
100gongezouten macadamia-mix
instructies
Verwarm de oven voor tot 220°C. Maak de peterseliewortel schoon en snijd in 8 mm-blokjes. Schep de peterseliewortel om met 2 tl olijfolie en verdeel over een bakplaat. Rooster in ± 20 min. gaar. Laat de peterseliewortel afkoelen. Bestrooi met zout naar smaak en houd apart.
Maak intussen de spruiten schoon. Haal de buitenste spruitenblaadjes los. Schep 50 g spruitenblaadjes om met 1 tl olijfolie en strooi op de bakplaat. Schep de schoongemaakte spruiten om met 1 el olijfolie en leg op een andere bakplaat. Rooster de spruiten in ± 15 min. en de spruitenblaadjes in ± 6 min. krokant.
Rasp de pompoen grof. Snijd de broodjes open. Beleg de broodjes met de verkruimelde blauwaderkaas, de pompoen en de olijfringetjes. Bak van de broodjes tosti's in het tosti-apparaat of in de koekenpan. Snijd ze diagonaal door of in repen.
Snijd de geitenkaas in plakjes. Leg de geroosterde peterseliewortel, spruit- chips, tosti’s, oude geitenkaas, extra blauwaderkaas, waterkers en charcuterie op een grote borrelplank. Strooi de noten op de lege plekken.
Voedingswaarde:
calorieën: 690kcal
|
eiwit: 28g
|
vet: 52g
|
koolhydraten: 23g
auteur: delicious.
RECEPT, FOTOGRAFIE, STYLING, BEREIDING: STUDIO PHILIPPI.