We dagen je uit om maar eens een beter voorbeeld van kazig comfortfood te noemen.
kooktijd30 minutesminutes
oventijd25 minutesminutes
Kookgerei
ovenschaal van 1,5 liter inh.
ingrediënten
60gboter
3tenenknoflook,fijngesneden
1ui,fijngesneden
600ggemengde paddenstoelen
4el60 ml droge witte wijn
20ggedroogd eekhoorntjesbrood,porcini, geweekt in 125 ml kokendheet water, fijngesneden
2tlmild gerookte-paprikapoeder
3eltijmblaadjes + extra om mee te bestrooien
2elworcestersaus
1elbloem
250mlzure room
200mlslagroom
200gpittige cheddar of mozzarella,geraspt
300gpenne,beetgaar gekookt volgens de aanwijzingen op het pak, koud afgespoeld
instructies
Verwarm de oven voor op 180℃.
Smelt de boter in een grote koekenpan op laag vuur. Voeg de knoflook en ui toe en schep ze ± 6 min. om. Snijd de paddenstoelen fijn, maar houd een paar mooie exemplaren apart als garnering. Voeg de fijngesneden paddenstoelen toe aan de pan. Zet het vuur wat hoger en bak ze onder regelmatig omscheppen in ± 10 min. bruin op matig vuur.
Voeg de wijn toe en laat ± 2 min. inkoken. Voeg de geweekte paddenstoelen met het weekwater toe. Voeg het paprikapoeder, de tijm, worcestersaus en wat zout en peper toe. Laat in ± 5 min. inkoken.
Strooi de bloem erover, roer goed door en laat 1 min. binden. Meng de zure room erdoor, breng aan de kook en breng op smaak met zout en peper. Voeg de slagroom, helft van de kaas en de gekookte pasta toe. Schep in een ovenschaal en verdeel de rest van de kaas en de achtergehouden paddenstoelen erover. Laat in de oven in 20-25 min. goudbruin worden en serveer.