Janneke Philippi kookt al jaren lekker, simpel en snel voor delicious. Omdat ze daar een kei in is, dagen we haar uit nóg een stapje verder te gaan. Deze keer kookt ze met maar 5 ingrediënten plus een paar basisingrediënten uit voorraad. Janneke: 'Gek op gember ben ik, het hete combineert heerlijk met zalm en pept de rijst zo lekker op.'
kooktijd25 minutesminutes
Kookgerei
satéstokjes
ingrediënten
4elzonnebloemolie
300gpandanrijst
500gzalmfilet
5elsojasaus
2struiken paksoi
4cmgember
instructies
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Snijd de zalmfilet in 1½ cm-blokjes. Schep de blokjes om met 3 el sojasaus en rijg ze aan satéprikkers.
Snijd de paksoi in repen. Schil de gember en rasp fijn.
Verhit in een wok 1 el olie. Fruit de gember ± 1 min. zachtjes en schep uit de pan. Schenk weer 1 el olie in de wok. Bak het witte deel van de paksoi ± 3 min. al omscheppend.
Verhit intussen de laatste 2 el olie in een koekenpan. Bak de zalmsaté in ± 4 min. rondom bruin en vanbinnen rosé en sappig.
Doe het groene deel van de paksoi in de wok en bak al omscheppend ± 1 min. Voeg de laatste 2 el sojasaus toe en breng op smaak met peper.
Giet de rijst af. Meng de gefruite gember met de rijst. Schep de rijst op 4 borden. Verdeel de paksoi erover en leg de zalmsaté erbij.