Gebruik evt. 2 koekenpannen als je meer dan 4 eieren wilt klaarmaken of doe het geheel in een ovenschaal en zet ze 12-15 min. in de oven op 170°C. Nog leuker is het om hiervoor eenpersoonspannetjes te nemen!
kooktijd50 minutesminutes
ingrediënten
5elolijfolie
2uien,fijngesneden
4preien,schoongemaakt en in dunne ringen
200gspinazie,grote bladeren gescheurd
400gkerstomaatjes uit blik
4-8eieren
sneden zuurdesembrood
2elkappertjes
instructies
Verhit 3 el van de olie in een hapjespan met dikke bodem en fruit hierin de ui in ± 5 min. zacht en glazig. Voeg de prei toe en bak op middelhoog vuur zacht in ± 10 min. Voeg de spinazie toe en laat in 3 min. slinken. Voeg de tomaatjes toe en bak nog 5 min. terwijl je regelmatig omschept. Breng op smaak met zout en peper.
Maak kuiltjes in het preimengsel en breek de eieren erboven. Laat op laag vuur in 10-15 min. stollen, leg eventueel een deksel op de pan om de eieren sneller te laten stollen.
Bestrijk intussen de sneden brood met de rest van de olie en bak ze in de grillpan tot er grillstrepen ontstaan.
Strooi de kappertjes over de shakshuka en geef de gegrilde sneetjes brood erbij.
Voedingswaarde:
calorieën: 463kcal
|
eiwit: 19g
|
vet: 26g
|
koolhydraten: 32g
auteur: delicious.
RECEPT: MINTA NICOLAÏ | FOTOGRAFIE: ERNIE ENKELAAR | STYLING: ESTHER DE MUNNIK | BEREIDING: YVONNE JIMMINK