Lekker met lobbige, licht gezoete slagroom of roomijs.Tip: bewaar wat chocoladepudding voor de volgende dag, want ook op kamertemperatuur erg lekker!
kooktijd20 minutesminutes
oventijd25 minutesminutes
Kookgerei
ovenschaal van 18x28 cm
ingrediënten
200gongezouten boter
275glichte basterdsuiker
4eieren
75gbloem
50gcacaopoeder
75gpure chocolade
100gdiepvrieskersen
instructies
Verwarm de oven voor op 200℃. Smelt de boter in een ruime pan. Neem de pan van het vuur en roer de basterdsuiker erdoor. Klop met een lepel een voor een de eieren door het botermengsel.
Zeef de bloem met de cacao boven de pan en roer met de lepel erdoor tot een glad beslag ontstaat. Schenk het beslag in de ovenschaal.
Breek de chocolade in blokjes. Steek de chocoladeblokjes in het beslag. Bestrooi met de kersen.
Bak de chocoladepudding in de oven in ± 25 min. net gaar, zodat de binnenkant nog smeuïg is. Serveer de pudding warm.