Balsamico geeft een lekker zoet- zuur smaakaccent aan de risotto en de radicchio.
kooktijd1 hourhour
oventijd20 minutesminutes
ingrediënten
6elolijfolie + extra om mee te besprenkelen
1kilorode uien,in halve maantjes
6elbalsamico-azijn,van topkwaliteit
300grisottorijst
150mlrode port
1,2lgroentebouillon
1krop radicchio,in 8 parten
2takjes rozemarijn,naaldjes van de takjes gerist
50gParmezaanse kaas
30gboter
2bollen burrata
± 30golijven,ontpit en in ringen
instructies
Verhit 3 el olijfolie in een wijde pan met dikke bodem en bak de uien met een snuf zout op middelhoog vuur in ± 30 min. goudbruin en zacht. Voeg halverwege 4 el balsamico-azijn toe en schep regelmatig om.
Voeg de risottorijst toe en schep om tot deze glazig is. Voeg de port toe en laat de rijst de port zachtjes kokend opnemen. Voeg een soeplepel bouillon toe en laat deze al roerend zachtjes opgenomen worden door de rijst. Voeg steeds nieuwe bouillon toe als de vorige is opgenomen. Kook de risotto in 25-30 min. beetgaar.
Verwarm intussen de oven voor op 200°C. Leg de radicchioparten in een ovenschaal en besprenkel met 2 el olijfolie. Bestrooi met de rozemarijn, peper en zout en rooster in 15-20 min. gaar en iets knapperig aan de randjes.
Neem de risotto van het vuur en roer de Parmezaanse kaas en boter erdoor en laat 5 minuten met de deksel op de pan rusten.
Bak intussen in de laatste el olie de olijven in ± 5 min. op middelhoog vuur knapperig.
Neem de radicchio uit de oven besprenkel met 2 el balsamico-azijn en extra olijfolie. Verdeel de risotto over 4 diepe borden, schep er wat van de radicchio bij en verdeel de burrata en olijven erover. Serveer direct.
Voedingswaarde:
calorieën: 922kcal
|
eiwit: 28g
|
vet: 42g
|
koolhydraten: 93g
auteur: delicious.
RECEPT: HESTER DE GOEDE | BEREIDING: OSCAR DE LINT | STYLING: MAAIKE KOORMAN | FOTOGRAFIE: SASKIA VAN OSNABRUGGE