Wie zegt dat je vlees nodig hebt voor een hartige stoof? Met deze combinatie van sperziebonen, tomaten en feta kom je een heel eind!
kooktijd25 minutesminutes
stoven45 minutesminutes
ingrediënten
160mlextra vergine olijfolie
1kleine ui,fijngesneden
2tenenknoflook,geperst
½tlgerookte-paprikapoeder,hot
½tlgemalen komijn
1kgtomaten,in 3 cm-stukken
1eltomatenpuree
450gsperziebonen,afgehaald
100gfeta,verbrokkeld
instructies
Verhit driekwart van de olijfolie in een grote braadpan op matig vuur en fruit de ui ± 3 min. Voeg de knoflook, het gerookte-paprikapoeder, komijnpoeder, de tomaten, tomatenpuree, 1 tl zout en ½ tl versgemalen zwarte peper toe. Schep ± 2 min. om zodat je de tomatenpuree ontzuurt.
Voeg de sperziebonen toe en overgiet ze met ± 500 ml water. Breng aan de kook en stoof de sperziebonen afgedekt ± 45 min. Neem de deksel van de pan en laat de saus 15-20 min. inkoken.
Roer de rest van de olijfolie (± 3 el) erdoor. Bestrooi vlak voor serveren met de feta. Lekker met knapperig brood en een frisse salade.
Voedingswaarde:
calorieën: 522kcal
|
eiwit: 9g
|
vet: 46g
|
koolhydraten: 12g
auteur: delicious.
RECEPT, BEREIDING: EKE MARIËN | FOTOGRAFIE: ERIC VAN LOKVEN | STYLING: JAN WILLEM VAN RIEL