Verhit de olie en boter met de spekjes in een middelgrote koekenpan op matig vuur. Schep de spekjes 8-10 min. om tot
ze goudbruin en krokant zijn. Voeg de boerenkoolstelen, bosuitjes, knoflook en evt. chilivlokken toe en schep 5-6 min. om. Voeg het boerenkoolblad en de spinazie toe en laat afgedekt in 3-4 min. slinken. Bestrooi met zout en peper. Laat afkoelen. Schep de peterselie erdoor.
Meng intussen in een kom de ricotta met de citroenrasp, mozzarella, room, de helft van de parmezaan en wat zout en peper.
Leg een laag lasagnevellen in de ovenschaal en snijd ze bij. Schep eenderde van het kaasmengsel erop, gevolgd door de helft van het groentemengsel. Dek af met een laagje pastavellen. Herhaal deze laagjes en eindig met een laagje van het kaasmengsel. Bestrooi met de rest van de parmezaanse kaas. Zet de ovenschaal op een bakplaat en bak de lasagne 35-40 min. Laat 15 min. rusten. Snijd in vierkante stukken en serveer.
Voedingswaarde:
calorieën: 532kcal
|
eiwit: 25g
|
vet: 36g
|
koolhydraten: 25g
auteur: delicious.
RECEPT: PHOEBE WOOD, JO BARRETT, SAM & ELLIE STUDD, DANIELLE ALVAREZ, DARREN ROBERTSON | FOTOGRAFIE: CHRIS COURT | STYLING: KIRSTEN JENKINS