Met bier geeft Janneke veel gerechten extra smaak. Probeer deze gestoofde uien, lekkerder worden ze niet!
kooktijd30 minutesminutes
ingrediënten
8uien
2tlkorianderzaad
1elolijfolie
100gpancettablokjes
300mldonker abdijbier
2sneden ontbijtkoek
1elhoning
2-3takjes rozemarijn
donker brood, polenta of aardappelpuree, voor erbij
instructies
Pel de uien en halveer ze door de steelaanzet zodat ze mooi heel blijven. Kneus het korianderzaad.
Verhit in een wijde stoofpan de olijfolie. Bak de pancettablokjes met het korianderzaad in 3 min. knapperig.
Leg de uien op het snijvlak tussen de pancettablokjes. Bak ze in 3 minuten goudbruin.
Keer de uien. Schenk het bier langs de rand in de pan. Verkruimel de ontbijt- koek boven de pan en voeg de honing en takjes rozemarijn toe. Breng aan de kook.
Draai het vuur laag en stoof de uien met de deksel op de pan in 10-15 min. gaar. Breng de uienstoof op smaak met zout en peper. Serveer met polenta of puree.
Voedingswaarde:
calorieën: 311kcal
|
eiwit: 10g
|
vet: 12g
|
koolhydraten: 36g
auteur: delicious.
RECEPT, FOTOGRAFIE, STYLING, BEREIDING: STUDIO PHILIPPI