Een lekker stevige tomatensoep waar je iedereen blij mee maakt. In 10 minuutjes zet je 'm in elkaar, om het gerecht daarna nog twee uur te laten pruttelen. Zo wordt de soep nog lekkerder.
kooktijd10 minutesminutes
trekken2 hourshours
totale tijd2 hourshours10 minutesminutes
ingrediënten
2elolijfolie
1ui,fijngesneden
2tenenknoflook,fijngesneden
2eltomatenpuree
1½tlgemalen komijn
2tlzoet paprikapoeder
½tlgemalen kruidnagel
1laurierblaadje
1lgroentebouillon
800gtomatenblokjes,uit blik
½bosje koriander,blaadjes fijngesneden + extra blaadjes
800gkikkererwten,uit blik, afgespoeld en uitgelekt
800gbruine linzen,uit blik, afgespoeld en uitgelekt
Griekse yoghurt en geroosterde pitabroodjes,voor erbij
instructies
Verhit de olie in een braadpan met dikke bodem en bak de ui en knoflook 3-4 min. Voeg de tomatenpuree, specerijen en het laurierblaadje toe en schep 1 min. om. Voeg de bouillon, tomatenblokjes en koriander toe. Breng aan de kook, leg de deksel op de pan en draai het vuur laag. Laat de soep 1 uur trekken.
Voeg dan de kikkererwten en linzen toe en laat de soep ± 30 min. trekken. Haal de deksel van de pan en laat de soep onafgedekt nog 30 min. iets inkoken. Garneer met de extra koriander en serveer er yoghurt en pitabroodjes bij.
Voedingswaarde:
calorieën: 280kcal
|
eiwit: 18g
|
vet: 6g
|
koolhydraten: 38g
auteur: delicious.
Recept: Valli Little, Fotografie: Jeremey Simons, Styling: David Morgan