Deze 'smash' falafelburgers schep je zo uit de keukenmachine in de koekenpan. Zet tijdens het bakken alvast je toppings klaar.
kooktijd20 minutesminutes
Kookgerei
keukenmachine
ingrediënten
800gkikkererwten,2 blikken, uitlekgewicht 480 g, afgespoeld en uitgelekt
75grucola
2tenenknoflook
1tlgemalen komijn
4elzelfrijzend bakmeel+ evt. extra
3elolijfolie
2gekookte rode bieten
1elharissa
150gGriekse yoghurt
4Libanese flatbreads
instructies
Pureer in de keukenmachine de kikkererwten met 50 g rucola, de knoflook, komijn en het bakmeel fijn. Breng het falafelmengsel op smaak met zout en peper. Voeg extra bakmeel toe als het mengsel te erg plakt.
Verhit de olijfolie in een ruime koekenpan. Schep 4 bergjes van het falafelmengsel in de koekenpan. Druk ze met de achterkant van een vochtige lepel plat en bak ze in 8 min. aan beide kanten bruin en gaar.
Snijd intussen de bieten in plakjes. Meng de harissa door de yoghurt. Verdeel de resterende rucola met de bietjes over het flatbread.
Leg op elk flatbread een falafel. Schep de harissayoghurt erop. Vouw het flatbread tweemaal dubbel zodat je een soort burger krijgt. Serveer de warme burgers meteen.
Voedingswaarde:
calorieën: 455kcal
|
eiwit: 16g
|
vet: 15g
|
koolhydraten: 58g
auteur: delicious.
RECEPT, FOTOGRAFIE, STYLING, FOODSTYLING: STUDIO PHILIPPI