Go Back
Print
Recipe Image
Notes
Nutrition Label
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
aantal
12
|
brunch, brunchgerecht, lunch, lunchgerecht, ontbijt, ontbijtgerecht
|
familietijd, weekend
| |
Elegant met gerookte zalm, crème fraîche & bieslook, maar wel met een kruidige harissa-kick.
kooktijd
15
minutes
minutes
oventijd
30
minutes
minutes
Kookgerei
muffinplaat met 12 holtes, ingevet en bekleed met papieren vormpjes
ingrediënten
1
ei
250
ml
melk
4
el
crème fraîche + extra voor erbij
80
ml
extra vergine olijfolie
4
tl
harissa
300
g
zelfrijzend bakmeel
gezeefd
100
g
gerookte zalm in kleine stukjes
+ 100 g gerookte zalm in plakjes
½
bosje bieslook
fijngesneden + extra om erover te strooien
rasp van 1
biocitroen
instructies
Verwarm de oven voor op 180°C.
Klop het ei, melk, crème fraîche, olie en harissa in een kom goed door elkaar.
Doe het zelfrijzend bakmeel in een andere kom en meng de stukjes zalm, bieslook en ½ tl zout erdoor. Voeg het eimengsel toe en schep dit er vlug door.
Verdeel het beslag over de holten in de muffinplaat. Bak de muffins gaar en lichtbruin in 25-30 min. Laat ze iets afkoelen op een rooster.
Garneer de muffins met citroenrasp, extra crème fraîche, bieslook en plakjes zalm.
Voedingswaarde:
calorieën:
151
kcal
|
eiwit:
8
g
|
vet:
5
g
|
koolhydraten:
19
g
auteur:
delicious.
RECEPT, BEREIDING: HELENA MOURSELLAS, KIM COVERDALE | FOTOGRAFIE: NIGEL LOUGH | STYLING: DAVID MORGAN
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.
Mention
@deliciousnederland
of tag
#deliciousnederland
!