800gbruine linzen uit blik,afgespoeld en uitgelekt
250gcherrytomaatjes aan de tak
1elextra vergine olijfolie
4elfijngesneden bladpeterselie
citroenpartjes,voor erbij
instructies
Verwarm de oven voor op 200°C. Bekleed een braadslee met bakpapier.
Meng in een kom de yoghurt met de knoflook, 2½ el van de ras el hanout en de helft van het citroensap. Leg het lamsvlees in de braadslee. Wrijf in met het yoghurt-specerijenmengsel en bestrooi met zout en peper. Braad ± 30 min. in de oven.
Schakel de oventemperatuur terug tot 150°C.
Stoof het vlees afgedekt met aluminiumfolie ± 4 uur tot het heel mals is. Neem de braadslee uit de oven en schep het vlees op een schaal. Neem het papier uit de braadslee en schenk het teveel aan vet eruit.
Schep de aubergine in de braadslee en voeg de bouillon toe. Bestrooi met zout en peper. Stoof afgedekt met aluminiumfolie ± 20 min. Voeg de linzen, reepjes citroenschil en de rest van de ras el hanout toe. Schep om. Leg het lamsvlees erop. Leg de tomaatjes eromheen en besprenkel ze met de olie. Rooster de groenten ± 20 min. tot ze gaar zijn. Bestrooi met peterselie en serveer met de citroenpartjes en nog wat yoghurt.