Deze kipcurry kun je met recht comfortfood noemen. Snak jij ook naar zo'n pan vol kip? Dit recept zet je in een handomdraai op tafel. De voorbereidingen kosten je 25 minuten, daarna hoeft het gerecht alleen nog even te stoven.
kooktijd25 minutesminutes
stoven50 minutesminutes
totale tijd1 hourhour15 minutesminutes
ingrediënten
3elghee
1tlkomijnzaad
½tlbruin of zwart mosterdzaad
½tlfenegriek
1kaneelstokje
evt. 15 verse kerrieblaadjes
1grote ui,fijngesneden
6cmgemberwortel,geschild en fijngesneden
6tenenknoflook,fijngesneden
2elfijngesneden verse korianderwortel en -steeltjes*
2chilipepers,fijngesneden (zonder zaadlijsten als je niet van erg pittig houdt)
1elgemalen kurkuma
2elgaram masala
½tlgrof gemalen peperkorrels
2tomaten,fijngesneden
12drumsticks,evt. zonder uiteinde van het bot (vraag je poelier dit te doen)*
2tltamarindepasta
4elkorianderblad,fijngesneden
gestoomde rijst,voor erbij
komkommerraita,voor erbij
evt. papadums,voor erbij
evt. gebakken kerrieblaadjes,als garnering
instructies
Verhit de ghee in een braadpan met dikke bodem op middelhoog vuur. Bak hierin het komijn- en mosterdzaad, de fenegriek en het kaneelstokje ± 1 min. tot de aroma’s vrijkomen. Voeg evt. de kerrieblaadjes toe en schep 20 sec. om (pas op, het kan flink spatten). Voeg de ui toe en bak 2 min. mee. Doe de gemberwortel, knoflook, korianderwortel met stelen en chilipeper naar smaak erbij. Bak ± 1 min. voeg de kurkuma, garam masala en gemalen peperkorrels toe. Bak nog 2 min. mee en schep alles telkens regelmatig om.
Voeg de tomaten toe en bak 3-4 min. mee of tot ze stuk koken. Maak intussen met een scherp mes kleine inkepingen in de drumsticks. Voeg ze samen met 1 tl zout toe aan de curry en bak nog ± 3 min. Draai het vuur laag en stoof de kip met de deksel op de pan 10 min. Schep regelmatig om.
Schenk er 375 ml water bij en stoof de kip in 40 min. op laag vuur gaar met de deksel op de pan. Schep regelmatig om. Neem de deksel van de pan en laat de saus ± 5 min. inkoken op middelhoog vuur. Schep de tamarinde en koriander erdoor. Serveer met rijst en raita en evt. papadums en kerrieblaadjes.
Voedingswaarde:
calorieën: 275kcal
|
eiwit: 26g
|
vet: 17g
|
koolhydraten: 4g
auteur: delicious.
* Verse korianderwortel koop je bij Aziatische supermarkten. Als je het uiteinde van het bot van de drumsticks afhakt, krijg de curry nog meer smaak.Recept: Katrina Woodman, Fotografie: Al Richardson, Styling: Michelle Noerianto