Er is soep en er is supersoep. Deze pittige pompoensoep met kokos valt helemaal in die laatste categorie: barstensvol smaak, extra gevuld en dus écht een gerecht.
kooktijd50 minutesminutes
ingrediënten
60gkokosolie
1ui,fijngesneden
25gverse gemberwortel,fijn geraspt
3tenenknoflook,fijngesneden
1tlgerookte-paprikapoeder
± 1,2 kgflespompoen (1 pompoen), geschild, in stukken
1kaneelstokje
250mlkokosroom + extra voor erover
1¼lgroentebouillon
gehakte pinda’s, chili-olie en korianderblaadjes, voor erover
instructies
Verhit de kokosolie in een ruime pan op matig vuur. Bak hierin de ui met de gember en knoflook onder af en toe omscheppen in 5-6 min. glazig. Voeg het paprikapoeder, de pompoen, het kaneelstokje en wat zout toe. Schenk de kokosroom en bouillon erbij. Laat de soep ± 35-40 min. trekken tot de pompoen zacht en gaar is. Voeg zout en peper naar smaak toe. Verwijder het kaneelstokje. Prak de pompoen met een pollepel tot een min of meer gladde soep; je hoeft hem niet te pureren. Voeg versgemalen zwarte peper toe.
Schep de soep in kommen en garneer hem met extra kokosroom, de pinda’s, chili-olie en korianderblaadjes.