Geen fan van spruitjes?Snijd dan bijv. 500 g bimi in stukjes. Rooster ze 8-10 min.
kooktijd25 minutesminutes
ingrediënten
350gspaghetti
600gspruitjes,schoongemaakt
3sneetjes witcasinobrood,liefst 1 dag oud
4ansjovisfilets,fijngesneden
1biocitroen
1takje peterselie
4elolijfolie
1teenknoflook
extra vierge olijfolie
instructies
Verwarm de oven voor op 220°C. Halveer grote spruitjes eventueel en verdeel ze over een bakplaat belegd met bakpapier. Besprenkel met 3 el olijfolie en bestrooi met zout naar smaak. Rooster de spruitjes in 20 min. knapperig gaar.
Kook de spaghetti in ruim water met zout beetgaar. Maal in de keukenmachine of in porties in de hakmolen van de staafmixer het brood fijn.
Verhit in een koekenpan de laatste eetlepel olijfolie. Bak de ansjovisfilet 3 min. zachtjes. Voeg het broodkruim toe en bak op wat hoger vuur in 3-4 min. goudbruin en krokant.
Rasp de knoflook en de gele schil van de citroen boven de krokante broodkruimels en bak nog 1 min. Hak de peterselie fijn. Neem de crumb van het vuur en schep de peterselie erdoor.
Giet de pasta af. Meng de pasta met de spruitjes en verdeel over 4 borden. Besprenkel royaal met extra vierge olijfolie en bestrooi met de ansjoviscrumb.
Voedingswaarde:
calorieën: 484kcal
|
eiwit: 17g
|
vet: 7g
|
koolhydraten: 83g
auteur: delicious.
RECEPT: JANNEKE PHILIPPI | FOTOGRAFIE: ERIC VAN LOKVEN | STYLING: CYN FERDINANDUS | BEREIDING: YVONNE JIMMINK