Dit is een perfect hapje of lunchgerecht om te delen. Maak de bietencrème 1 of 2 dagen van tevoren en bewaar in de koelkast. Laat 30 min. voor serveren op temperatuur komen en garneer vlak voor serveren.
voorbereiding15 minutesminutes
kooktijd1 hourhour
afkoelen45 minutesminutes
Kookgerei
staafmixer met hakbakje
ingrediënten
250grauwe rode bietjes
2tenenknoflook
200gzachte geitenkaas + extra voor erover
1elolijfolie
20gsushigember,uitgelekt + extra voor erover
1½elkorianderzaadjes,geroosterd en fijn gevijzeld
2vijgen,in partjes
2elkapperappeltjes
100gkant-en-klare groentechips*
zoutvlokken, extra vergine olijfolie en shisocress,om mee te garneren
platbrood, voor erbij
instructies
Verwarm de oven voor op 180°C. Doe de bietjes samen met de knoflook in een passende ovenschaal en schenk er 60 ml water bij. Dek goed af met aluminiumfolie en bak in het midden van de oven in ± 1 uur gaar.
Neem uit de oven, laat in ± 45 min. helemaal afkoelen, pel de bieten en snijd ze in stukken. Mix de biet in het hakbakje van de staafmixer samen met de zachte knoflook, geitenkaas, olie, sushigember en 1 el korianderzaad zo glad mogelijk. Breng op smaak met zout en versgemalen peper.
Spreid de bietencrème uit over een groot bord en bestrooi met de rest van het korianderzaad. Verdeel de vijgen, kapperappeltjes, nog wat geitenkaas en wat van de groentechips erover. Bestrooi met zoutvlokken en peper en besprenkel met de extra vergine olijfolie. Garneer met de shisocress. Geef er platbrood en de rest van de groentechips bij.
Voedingswaarde:
calorieën: 375kcal
|
eiwit: 12g
|
vet: 26g
|
koolhydraten: 21g
auteur: delicious.
* Of maak zelf bietenchips: verwarm de oven voor op 200°C. Snijd met een mandoline flinterdunne plakjes van 1 kleine biet. Schep ze om met 15 ml olie en een snuf zout. Laat ± 15 min. intrekken. Schep om, laat uitlekken en dep droog. Leg de bietenplakjes naast elkaar op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ze 10 min. in het midden van de oven, draai ze om en bak ze nog 5 min. of tot ze knapperig zijn. Neem uit de oven en besprenkel met zout.RECEPTEN DOSIA BREWER, FOTOGRAFIE SOPHIA VAN DEN HOEK, STYLING MARIJN VISSER, FOODSTYLING AJDA MEHMET, MET DANK AAN SISSY-BOY.COM/HOMELAND, PIPSTUDIO.NL, HINDIENBINDI.NL