Je kunt de soep en boter 1-2 dagen van tevoren bereiden tot en met het pureren. Warm vlak voor gebruik op en werk af zoals beschreven.
kooktijd30 minutesminutes
ingrediënten
1kleine focaccia
100gboter,op kamertemperatuur + 1 el voor de soep
300gchampignons,in kwarten
2teentjesknoflook,fijngesneden
1bleekselderijstengel,in boogjes
4elmadera(slijter)
600mlpaddenstoelenbouillon,pot of van tablet
125mlcrème fraîche
1-2elcitroensap
blaadjesvan 2 takjes platte peterselie,om te garneren
instructies
Snijd de focaccia in flinterdunne plakjes en rooster licht.
Verhit 1 el van de boter in de soeppan. Roerbak hierin de champignons, knoflook en bleekselderij in ± 5 min op half hoog vuur al omscheppend gaar. Blus af met 2 el van de madera. Haal er 4 mooie champignons uit en leg apart voor de garnering. Voeg de bouillon toe, breng aan de kook en laat ± 10 min. doorkoken. Pureer de soep heel fijn.
Klop intussen de rest van de boter met een snuf zout en versgemalen peper met de mixer in ± 10 min. heel luchtig. Klop dan de resterende 2 el madera erdoor.
Roer 100 ml crème fraîche door de hete soep en warm door, maar laat niet koken. Breng op smaak met het citroensap, zout en peper. Garneer de soep met extra peterselie, nog een toef crème fraîche en de achtergehouden paddenstoelen. Geef de focaccia met maderaboter erbij.
Voedingswaarde:
calorieën: 407kcal
|
eiwit: 5g
|
vet: 34g
|
koolhydraten: 16g
auteur: delicious.
RECEPT: DOSIA BREWER | FOTOGRAFIE: JEROEN VAN DER SPEK | STYLING: CYN FERDINANDUS | BEREIDING: VICTOR DE LAUNAY