De meringuelagen kun je ook heel goed met je eigen favoriete smaken bedekken.
kooktijd1 hourhour
oventijd + afkoelen10 hourshours
Kookgerei
Bakpapier
evt. spuitzak met glad rond spuitmondje van 1 cm Ø
ingrediënten
2xhoeveelheid basisrecept meringue
75gwitte chocolade,geschaafd
kaneelroom
1lslagroom
½elkaneelpoeder
evt. 1 zakje slagroomversteviger
2elpoedersuiker,gezeefd
cranberrysaus
250gverse of diepvriescranberries
125gfijne kristalsuiker
instructies
Teken op bakpapier 3 cirkels, een 30 cm Ø, een van 25 cm Ø en een van 20 cm Ø. Knip ze iets groter uit en leg ze op 2 bakplaten.
Verwarm de oven voor op 80°C. Maak de meringue volgens het basisrecept en vorm op elk stuk bakpapier binnen de lijntjes grote platte cirkels van ruim 1 cm hoogte. Je kunt dit spuiten of gelijkmatig 1 cm dik met een lepel verdelen over de cirkels.
Schuif de bakplaten in de oven, met genoeg tussenruimte boven en onder. Droog de bodems 2 uur in de oven, schakel de oven uit en laat ze nog ± 8 uur in de oven staan. Zo drogen ze heel mooi. Neem uit de oven en keer heel voorzichtig. Trek voorzichtig het bakpapier eraf.
Kook de cranberries volgens de beschrijving op het pak met 170 ml water en de suiker tot een dikke saus en laat goed afkoelen.
Klop voor de kaneelroom de slagroom met kaneel (en evt. slagroomversteviger en poedersuiker) in een ruime kom tot mooie pieken.
Zet de pavlova vlak voor serveren in elkaar. Zet hiervoor de grootste cirkel meringue op een taartplateau, schep er royaal iets meer dan eenderde van de room op en schep er vlokjes van de cranberrysaus over. Leg de middelste cirkel erop en herhaal. Leg de kleinste cirkel erop en herhaal weer. Bestrooi met de geschaafde chocolade. Geef de rest van de cranberrysaus er apart bij.