Tiramisu staat voor delen, voor lang blijven zitten en praten over de avond en het leven. Alles wat lekker is, gaat erin. De stukjes chocolade zorgen voor wat bite. Deze tiramisu met specerijen en frangelico heeft het allemaal. De tiramisu kun je 1 dag van tevoren maken.
kooktijd30 minutesminutes
opstijven4 hourshours
ingrediënten
250mlslagroom
400mlsterke koffie
150mlfrangelico
1½pak lange vingers
8eidooiers
125gpoedersuiker
125gmascarpone
4tlkoekkruiden + wat extra
8ggelatine
evt. dunne chocoladeflikken
cacao,om erover te strooien
evt. ook nodig: schaal van ± 15-20 cm
instructies
Klop de room lobbig tot bijna stijf.
Meng de koffie met de frangelico. Leg de helft van de lange vingers in een passende schaal en besprenkel met de helft van het koffiemengsel.
Klop de eidooiers schuimig met de poedersuiker en meng de mascarpone en specerijen erdoor. Klop tot een glad mengsel.
Los de gelatine op in weinig koud water. Knijp uit en meng door het eidooiermengsel en dat door de geslagen room.
Verdeel de helft van de room over de lange vingers, strijk glad. Verdeel daarop de overige lange vingers en besprenkel met de rest van het koffiemengsel. Verdeel de rest van de room erover en strijk glad. Laat opstijven in de koelkast. Versier vlak voor serveren met chocoladeflikken en bestrooi met cacao en nog wat koekkruiden.