Zet een stoer stuk van het rund op tafel. Deze rollade kun je 1 tot 2 dagen eerder helemaal voorbereiden.
kooktijd45 minutesminutes
oventijd30 minutesminutes
Kookgerei
keukenmachine
keukentouw
braadslee
kernthermometer
vijzel
ingrediënten
250gshiitake
4elolijfolie
1dik stuk bavette van ± 1 kilo,op kamertemperatuur
2elmarsala(slijter)
1teenknoflook
1elpijnboompitten
handvolbasilicumblaadjes
3elgeraspte Parmezaanse kaas
2selderijknollen
2tlkorianderzaad
250gzure room
instructies
Snijd de shiitake in stukjes. Verhit in een koekenpan 1 el olijfolie. Bak de shiitake 10 min., tot ze vocht verloren hebben.
Dep intussen de bavette met keukenpapier droog. Snijd het vlees op de draad horizontaal open, maar niet helemaal door. Klap het vlees als een vlinder open.
Blus de shiitake met de marsala en laat het vocht weer helemaal verdampen. Schep de shiitake in de keukenmachine. Voeg 1 el olijfolie, de knoflook, de pijnboompitten, de basilicum en de Parmezaanse kaas toe. Pureer tot een gladde pesto. Breng op smaak met zout en peper.
Bestrijk de opengeklapte bavette met de pesto. Rol het vlees op en bind vast met keukentouw. Bestrooi de rollade met zout en peper en leg in de braadslee. Besprenkel met 2 el olijfolie.
Verwarm de oven voor tot 180°C. Bak de bavetterollade in de voorverwarmde oven in ± 30 min. bruin en vanbinnen rosé of naar wens gaar, tot een kerntemperatuur van maximaal 55℃. De exacte oventijd is afhankelijk van de dikte van de rollade.
Schil en snijd intussen de knolselderij in blokjes. Kook de selderij in 15 min. gaar in een laagje gezouten water. Stamp het korianderzaad fijn in de vijzel.
Giet de knolselderij af en pureer met de staafmixer. Roer de zure room erdoor en breng op smaak met zout en peper.
Schep de knolselderijmousseline op een schaal en bestrooi met het korianderzaad. Maak naar wens af met een extra straaltje olijfolie extra vierge en serveer bij de bavetterollade.
Voedingswaarde:
calorieën: 310kcal
|
eiwit: 35g
|
vet: 13g
|
koolhydraten: 9g
auteur: delicious.
RECEPT, FOTOGRAFIE, STYLING, BEREIDING: STUDIO PHILIPPI