Liever geen vlees? Omwikkel de bundeltjes haricots verts met een reep geblancheerde prei.
kooktijd25 minutesminutes
oventijd25 minutesminutes
Kookgerei
ovenschaal van 20x30 cm
staafmixer met hakbakje
ingrediënten
1kgkrieltjes met schil
500gharicots verts
12plakjesgerookt ontbijtspek,dungesneden
1snee wit casinobrood
4takjes dille + extra om mee te garneren
25goverjarige kaas
150ggemengde olijven zonder pit
50gmayonaise
instructies
Verwarm de oven voor op 200℃. Halveer grote krieltjes. Kook de krieltjes in water met zout in 10-12 min. gaar. Kook de haricots verts in water met zout in ± 6 min. beetgaar.
Giet de haricots verts af. Verdeel ze in 12 bundeltjes. Omwikkel elk bundeltje met ontbijtspek. Schep de krieltjes in de ovenschaal. Leg de haricots verts-bundeltjes er bovenop.
Schuif de ovenschaal alvast in de oven en bak 10 min. Maal intussen in het hakbakje van de staafmixer de snee brood met de dille fijn. Rasp de kaas. Meng de kaas met zout en peper naar smaak door het dillekruim. Haal de ovenschaal uit de oven. Bestrooi de haricots verts met het kruim.
Schuif de haricots verts met het spek en de krieltjes terug in de oven en bak in 10-15 min. goudbruin en krokant.
Pureer intussen 100 g olijven met de mayonaise en 1 el water grof.
Bestrooi de krokante haricots verts-rolletjes en krieltjes met de rest van de olijven en naar wens wat extra dille. Serveer met de olijvenmayonaise.
Voedingswaarde:
calorieën: 502kcal
|
eiwit: 14g
|
vet: 23g
|
koolhydraten: 56g
auteur: delicious.
RECEPT, FOTOGRAFIE, STYLING, BEREIDING: STUDIO PHILIPPI