Ook flinterdunne reepjes savooiekool zijn lekker in deze carpaccio.
kooktijd20 minutesminutes
marineren1 hourhour
Kookgerei
mandoline
ingrediënten
250gstevige wintergroenten,bijv. bietjes en wortel in verschillende kleuren en flespompoen
2elwitte balsamico-azijn
5elolijfolie extra vierge
2elkappertjes
3elolijfolie
1elpijnboompitten
25gmesclun
25gParmezaanse kaas
instructies
Boen de groenten schoon. Snijd ze met de mandoline in flinterdunne plakjes.
Klop de balsamico-azijn door de extra vierge olijfolie. Schep de groenten door de dressing; houd de diverse kleuren apart zodat bijv. de paarse bietjes niet afgeven op gele bietjes. Marineer de groenten zeker 1 uur, zo worden ze mals en sappig.
Dep de kappertjes met keukenpapier droog. Verhit in de koekenpan de olijfolie. Bak de kappertjes in 3-4 min. krokant. Schep ze uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Bak in dezelfde olijfolie de pijnboompitten goudbruin en schep ze bij de kappertjes.
Verdeel de groenten over 4 borden. Leg een toef mesclun erop en bestrooi met de krokante kappertjes en de pijnboompitten. Rasp wat Parmezaanse kaas erover en bestrooi met zout en peper. Sprenkel eventueel wat extra extra vierge olijfolie erover.
Voedingswaarde:
calorieën: 254kcal
|
eiwit: 4g
|
vet: 24g
|
koolhydraten: 5g
auteur: delicious.
RECEPT, FOTOGRAFIE, STYLING, BEREIDING: STUDIO PHILIPPI