Go Back
Print
Recipe Image
Notes
Nutrition Label
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
lactosevrij, veganistisch
aantal
4
|
bijgerecht, borrelhap, Borrelhapje
|
feestdagen, feestelijk, kerst, weekend
| |
lactosevrij, vegan
Met dit feest van gefrituurde groente wordt snacken nóg beter.
kooktijd
40
minutes
minutes
ingrediënten
2
grote gele frietaardappels,
bijv. Frieslander
2
venkels
1
courgette
1
kg
sjalotten
150
g
semolina
olie,
om in te frituren
mix van 1 tl zwarte peperkorrels
1 tl witte peperkorrels, 1 tl roze peperkorrels en 1 el grof zeezout
instructies
Snijd de aardappels in hele dunne lucifers. Spoel ze goed af en dep droog.
Snijd de venkel op de mandoline in dunne maar niet flinterdunne plakjes.
Snijd de courgette in de lengte in kwarten, haal de zaadlijsten eruit en snijd de kwarten in dunne reepjes.
Snijd de sjalotten in dunne reepjes tot driekwart, laat het kontje vast. Spreid de sjalotten uit als een ‘bloem’.
Bestrooi een bord met semolina.
Verhit de olie tot 180°C.
Haal alle groente licht door de semolina. Frituur 5 min. in de olie. Laat even op keukenpapier. Houd de olie heet.
Stamp de peperkorrels fijn met het zout.
Frituur de groente nogmaals goudbruin en laat weer uitlekken.
Verdeel daarna snel de nog warme gefrituurde groente over het papier op tafel en bestrooi met het peperzout.
Voedingswaarde:
calorieën:
661
kcal
|
eiwit:
9
g
|
vet:
51
g
|
koolhydraten:
36
g
auteur:
delicious.
RECEPT: MERIJN TOL | FOTOGRAFIE: SOPHIA VAN DEN HOEK | STYLING: MAAIKE KOORMAN | BEREIDING: MARTINE STEENSTRA
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.
Mention
@deliciousnederland
of tag
#deliciousnederland
!