Dit recept maak je met L’OR Fortissimo: koffiebonen. Een complexe, rijke koffie met tonen van donker fruit en specerijen. De donkere branding zorgt dat de koffiesmaak goed doorkomt en perfect samengaat met de avocado en garnalen.
kooktijd20 minutesminutes
totale tijd20 minutesminutes
Kookgerei
jampotje
ingrediënten
300gHollandse garnalen
1elfijngesneden bieslook
2rijpe avocado’sgehalveerd, zonder pit en schil
sap van 2 limoenen
1tlgemalen piment of cayenne
1flinke bos waterkers
tomatenpoeder*om mee te bestrooien
koffiebonen-olie
250mlzonnebloemolie
1flinke el koffiebonen,L’OR Fortissimo
mayonaise,voor ± 300 ml
1verse eidooier
1tlfijne dijonmosterd
2tlwittewijnazijn
2tlcitroensap
instructies
Verwarm voor de koffiebonen-olie de zonnebloemolie en de koffiebonen au-bain-marie. Laat dan afkoelen en giet in het jampotje. Laat afkoelen tot kamertemperatuur.
Doe voor de mayonaise de eidooier samen met de mosterd, wittewijnazijn en een snuf zout en peper in een middelgrote mengkom. Klop kort met een garde. Voeg nu al kloppend lepel voor lepel de koffiebonen-olie toe. Als de mayonaise dikker wordt, kun je steeds grotere hoeveelheden olie toevoegen. Als de mayonaise alle olie heeft opgenomen, roer je het citroensap erdoor en eventueel extra peper en zout. Bewaar de mayonaise in een schone pot in de koelkast, zo blijft hij 3 dagen goed.
Meng de Hollandse garnalen met wat mayonaise en de fijngesneden bieslook.
Maak de avocado aan met het limoensap, de piment, zwarte peper en zout.
Vul de halve avocado’s met de garnaaltjes. Pluk hele blaadjes waterkers en plak ze voorzichtig op de aangemaakte avocado. Hierdoor is de avocado volledig ingepakt en ziet het eruit als een soort drakenei. Bestrooi door een zeefje tot slot de avocado met het tomatenpoeder.
Voedingswaarde:
calorieën: 827kcal
|
eiwit: 18g
|
vet: 81g
|
koolhydraten: 3g
auteur: delicious.
* Tomatenpoeder koop je bij de groothandel, natuurwinkels en kun je online kant-en-klaar kopen.