Wie met kerst z'n gasten wil verrassen moet zeker deze halloumifrieten serveren. Van die citroenmayo van ingelegde citroen wordt het helemaal een spectaculair hapje.
voorbereiding5 minutesminutes
kooktijd30 minutesminutes
wachtend20 minutesminutes
ingrediënten
citroenmayo
1eidooier
1/2elmosterd
2elfijngehakte ingelegde citroenschil
250mlzonnebloemolie
1elkruidenazijn
halloumifrieten
100gpanko
40gdukkah + extra voor erbij
150gbloem
3eieren
450ghalloumi,in 2 cm-reepjes
neutrale olie,om in te bakken
citroenpartjes,voor erbij
instructies
Doe de eidooier in een hoge maatbeker samen met de mosterd, fijngehakte ingelegde citroenschil, zonnebloemolie en kruidenazijn. Zet de staafmixer op de bodem van de maatbeker en trek deze al mixend heel langzaam omhoog, zodat de mayonaise gaat binden. Beweeg nog een paar keer op en neer. Doe over in een kommetje en breng evt. op smaak met zout en peper. Met dit recept maak je een hele pot, bewaar de rest.
Doe de panko met de dukkah in een diep bord en voeg wat zout toe. Strooi de bloem in een andere kom en roer de eieren los in een derde kom.
Wentel de halloumireepjes een voor een licht door de bloem, haal ze door de eieren en wentel ze dan door de panko. Druk de kruimels licht aan zodat ze goed vastplakken. Bewaar de gepaneerde halloumi op een bakplaat en zet 15-20 min. in de koelkast.
Verhit een bodempje olie van 2 cm in een grote, diepe koekenpan. Bak de halloumifrieten met een paar tegelijk in 2-3 min. goudbruin en krokant; keer ze halverwege. Serveer ze met citroenmayo, nog wat dukkah en citroenpartjes.
Voedingswaarde:
calorieën: 396kcal
|
eiwit: 22g
|
vet: 21g
|
koolhydraten: 28g
auteur: delicious.
RECEPT HALLOUMIFRIETEN, STYLING, BEREIDING: KIRSTEN JENKINS | FOTOGRAFIE: BEN DEARNLEYRECEPT CITROENMAYO: LISELORE BUS