Onze held in de keuken? De bakplaat. Kwestie van veel lekkers erop doen, even wachten en een gerecht vol smaak uit de oven halen!
kooktijd10 minutesminutes
oventijd15 minutesminutes
totale tijd25 minutesminutes
ingrediënten
70gboter,op kamertemperatuur
2elfijngesneden bladpeterselie
2tenenknoflook,geperst
½tlbiocitroenrasp + 2 tl citroensap
8grote portobello’s
3elextra vergine olijfolie
2sjalotten,fijngesneden
1elfijngesneden tijmblaadjes + extra takjes tijm om erover te strooien
80mlwitte wijn
50gvers broodkruim
gehalveerde citroenen,voor erbij
instructies
Verwarm de oven voor op 240℃. Meng de zachte boter met de peterselie, knoflook, citroenrasp en het -sap in een kom en breng de boter op smaak met zout en peper.
Snijd de steeltjes van de portobello’s en snijd de steeltjes vervolgens klein. Besprenkel de portobello’s met de 3 el olijfolie en leg ze in een ovenschaal met de bolle kant omlaag. Meng in een kom de fijngesneden champignonstelen, sjalotjes, tijm en zout en peper. Vul de holtes van de portobello’s met het mengsel, besprenkel met de witte wijn en verdeel het broodkruim erover. Verdeel de knoflook-peterselieboter er in vlokken over. Bak de paddenstoelen ± 10 min. Zet daarna de grill aan en gril ze in 2-3 min. goudbruin. Serveer met de gehalveerde citroenen.
Voedingswaarde:
calorieën: 152kcal
|
eiwit: 3g
|
vet: 11g
|
koolhydraten: 8g
auteur: delicious.
RECEPT, BEREIDING: MIKE MCENEARNEY | FOTOGRAFIE: ALAN JENSEN | STYLING: JUSTINE POOLE