aantal 4 |
hoofdgerecht |
feestdagen, kerst, weekend |
|
Kip met druiven en walnoten is een feestcombi die weinig inspanning vraagt.
voorbereiding1 hourhour
kooktijd15 minutesminutes
oventijd + rusten1 hourhour15 minutesminutes
totale tijd2 hourshours30 minutesminutes
ingrediënten
1hele kip à 1,6 kg,gevlinderd (vraag je poelier)
2tenenknoflook,geperst
3eltijmblaadjes
100mlverjus of witte balsamicoazijn,online of bij de delicatessenwinkel
4elextra vergine olijfolie
300gpitloze groene druiven,in 3 trosjes
50gwalnoten,geroosterd + extra om erover te strooien
5eldragonblaadjes + extra voor erover
1kleine radicchio,blaadjes losgemaakt
instructies
Leg de gevlinderde kip in een diepe, met bakpapier beklede bakplaat. Wrijf rondom in met de knoflook, tijm, de helft van de verjus of witte balsamico en wat zout en peper. Zet de kip afgedekt 1 uur in de koelkast en keer hem tussentijds een paar keer.
Verwarm de oven voor op 230℃.
Zorg dat de kip met het vel omhoog ligt, besprenkel met de 4 el olijfolie en bestrooi met zout en peper. Braad de kip ± 30 min. in de oven. Verlaag de oventemperatuur naar 190oC. Voeg de druiven, walnoten en de rest van de verjus of balsamico toe en bedruip de kip met de jus. Braad de kip nogmaals ± 25 tot 30 min. tot hij gaar is en een goudbruin en krokant vel heeft.
Haal de bakplaat uit de oven en bestrooi de kip met de 5 el dragon. Laat losjes afgedekt met aluminiumfolie ± 15 min. rusten. Verdeel de radicchio, extra dragon en de walnoten erover. Snijd de kip in stukken of plakjes.
Voedingswaarde:
calorieën: 1081kcal
|
eiwit: 103g
|
vet: 63g
|
koolhydraten: 23g
auteur: delicious.
RECEPT, BEREIDING: MIKE MCENEARNEY | FOTOGRAFIE: ALAN JENSEN | STYLING: JUSTINE POOLE