Deze smaakbommetjes zorgen heel makkelijk voor heel veel smaak. Nog relaxter koken? Maak de balletjes en de ragù van tevoren. Dan hoef je ze alleen nog maar te gratineren onder de grill.
kooktijd30 minutesminutes
oventijd1 hourhour5 minutesminutes
totale tijd1 hourhour35 minutesminutes
ingrediënten
tomatenragù
1kgoverrijpe tomatenkleingesneden 3 tenen knoflook, geperst
2tlfijne kristalsuiker
3eltomatenpuree
4elextra vergine olijfolie
gehaktballetjes
500gverse chorizoworstjeszonder het vel
250gvarkensgehakt
75gfijne zuurdesembroodkruimels
1eilosgeroerd
2handengemengde kruidenblaadjes fijngesneden (bijv. tijm, oregano en peterselie)
4elworcestersaus
150ggrof geraspte kaasbijv. cheddar en mozzarella
knoflook-kruidenbrood
1handgemengde kruidenblaadjes geplukt (bijv. bladpeterselie en basilicum)
2tenenknoflook
100gzachte boter
1zuurdesemstokbroodin de lengte gehalveerd
instructies
Verwarm de oven voor op 200°C.
Doe alle ingrediënten voor de ragù in de braadslee en bestrooi met zout en peper. Dek af met aluminiumfolie, bak 20 min., neem uit de oven en haal het folie eraf. Schep om zodat er wat jus vrijkomt en bak nog ± 30 min. tot je een dikke tomatensaus krijgt. Neem uit de oven.
Maak intussen voor de gehaktballetjes in een grote kom de chorizo en het gehakt aan met de overige ingrediënten, behalve de kaas, en breng op smaak met zout en peper. Draai er met licht vochtige handen 8 gehaktballen van. Verhit de koekenpan en bak de gehaktballen rondom goudbruin en bijna gaar in ± 15 min.
Zet de ovengrill aan. Leg de gehakt- balletjes in de tomatenragù, strooi de kaas erover en gril ze ± 10 min. in de oven tot ze gaar zijn en de kaas goudbruin kleurt. Laat 5 min. rusten.
Doe intussen de kruiden en knoflook voor het knoflook-kruidenbrood in de mengkom van de keukenmachine en hak ze samen fijn. Voeg de boter toe en breng op smaak met zout en peper. Bestrijk de twee helften van het stokbrood ermee en gril in ± 3 min. goudbruin. Serveer met de gehaktballetjes.