De pot met zoetzuur ingemaakte worteltjes kun je na openen nog 2 weken in de koelkast bewaren. Begin een week van tevoren met deze probiotische pickles.
kooktijd15 minutesminutes
fermenteren7 daysdays
totale tijd7 daysdays15 minutesminutes
Kookgerei
ook nodig: hoge gesteriliseerde* weckpot met deksel en rubber van ± 1 liter inhoud
ingrediënten
750gbospeenschoongeboend, bijgesneden
2tenenknoflook,in plakjes
250mlwitte wijnazijn
55gfijne kristalsuiker
2tlpimentkorrels
2tlkomijnzaad
2tlgeel mosterdzaad
instructies
Zet de worteltjes rechtop in de weckpot. Verwarm de azijn met de suiker, 2½ el zout en de specerijen met 500 ml water in een steelpan en roer tot de suiker en het zout zijn opgelost. Breng aan de kook en laat 4-5 min. pruttelen. Schenk het hete azijnmengsel over de worteltjes. Sluit de pot en laat volledig afkoelen. Zet 1 week in de koelkast.
Voedingswaarde:
|
|
|
auteur: delicious.
* Steriliseer weckpotten en deksels en evt. rubbers in zo heet mogelijk water met een tl soda. Spoel om met kokend water en zet de potten 20 min. in een voorverwarmde oven van 120°C. Neem de potten uit de oven, vul ze terwijl ze nog warm zijn en sluit ze.TEKST: KATE SKINNER | RECEPT: SHANNON HARLEY.