Zijn kaneelbroodjes nog lekker als je ze oud laat worden? Zeker, voor dit toetje laat je ze graag wat dagen staan.
voorbereiding30 minutesminutes
kooktijd45 minutesminutes
intrekken en afkoelen30 minutesminutes
totale tijd1 hourhour45 minutesminutes
Kookgerei
ovenschaal van 2 l inh. ingevet
ingrediënten
335mlmelk
335mlslagroom
1tlkaneel
3eieren + 3 eidooiers extra 65 g fijne kristalsuiker
600gkaneelbroodjes*,6-8 stuks, gehalveerd
walnotenboter
75gwalnoten,geroosterd, fijn gehakt
3elfijne kristalsuiker
100gboter,op kamertemperatuur
instructies
Verwarm de oven voor op 160ºC. Roer in een kleine kom alle ingrediënten voor de walnotenboter door elkaar.
Verwarm in een middelgrote pan de melk en room met de kaneel en een snufje zout op matig vuur bijna tot het kookpunt.
Doe intussen de eieren en eidooiers met de suiker in een grote, hittebestendige kom en meng met een garde rustig door elkaar, zonder dat je te veel lucht in het mengsel klopt. Schenk onder voortdurend roeren het hete melkmengsel erbij en meng goed.
Besmeer de gehalveerde broodjes op de snijvlakken met boter en leg ze in de ovenschaal, met de snijkant naar beneden. Overgiet ze overal zo gelijkmatig mogelijk met het eimengsel. Laat ± 15 min. intrekken.
Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie en bak 30 min. Verwijder het folie en bak nog ± 15 min. tot het eimengsel is gestold maar nog wiebelig aanvoelt. Neem uit de oven en laat ± 15 min. afkoelen en serveer warm. * Gebruik kaneelbroodjes op basis van brooddeeg, niet van bladerdeeg. Te koop bij de bakker. Of neem afbak-kaneelbroodjes die je eerst helemaal afbakt.
Voedingswaarde:
calorieën: 871kcal
|
eiwit: 13g
|
vet: 68g
|
koolhydraten: 51g
auteur: delicious.
RECEPTEN, BEREIDING MATT MORAN FOTOGRAFIE BEN DEARNLEY STYLING KIRSTEN JENKINS