aantal 4 |
hoofdgerecht |
doordeweeks |
italiaans |
Dit gouden trio van zalm, crème fraîche en dille doet het ook goed in snelle pasta.
kooktijd30 minutesminutes
totale tijd30 minutesminutes
ingrediënten
300gorecchiette,(oortjespasta)
2uien
2tenenknoflook
2elolijfolie
400ggesneden spitskool,koelvers
300mldroge witte wijn
500mlvisbouillon
300gzalmfilet,op kamertemperatuur
1biocitroen
4-6takjes dille
200gcrème fraîche
2elzalmeitjes of kappertjes
instructies
Kook de pasta beetgaar volgens de aan- wijzingen op de verpakking.
Snijd de uien en knoflook fijn. Verhit de olijfolie in een ruime koekenpan. Fruit de ui en de knoflook ± 2 min. Schep de spitskool erdoor en bak nog ± 2 min.
Breng 150 ml wijn met de visbouillon aan de kook. Pocheer hierin de zalmfilet ± 4 min. en neem uit de pan.
Schenk de rest van de wijn bij de spitskool. Smoor de spitskool in 4-6 min. beetgaar. Rasp de gele schil van de citroen. Hak de dille fijn.
Roer de crème fraîche en de citroenrasp door de spitskool. Giet de orecchiette af en meng ook erdoor. Voeg als je de saus te dik vindt eventueel wat pocheervocht van de vis toe. Verdeel de zalmfilet in vlokken.
Schep de pasta op 4 borden. Verdeel de zalmvlokken erover en bestrooi met de dille en zalmeitjes of kappertjes.
Voedingswaarde:
calorieën: 726kcal
|
eiwit: 32g
|
vet: 35g
|
koolhydraten: 62g
auteur: delicious.
RECEPTEN, FOTOGRAFIE, STYLING, BEREIDING STUDIO PHILIPPI