aantal 4 |
hoofdgerecht |
|
|
glutenvrij, lactosevrij
Nodig iedereen uit die graag vis eet en ga helemaal los met vis in zoutkorst. Maak het feest compleet met een frisse chimichurri gemaakt van gegrilde paprika, kappertjes en augurk.
kooktijd20 minutesminutes
oventijd30 minutesminutes
totale tijd50 minutesminutes
ingrediënten
2hele witvissen à 450 g,bijv. snapper of zeebaars, schoongemaakt
6takjes tijm
2takjes bladpeterselie
4laurierblaadjes
4citroenschijfjes + citroenpartjes voor erbij
2,5kggrof zeezout
5eiwitten
ook nodig: ovenschaal die groot genoeg is voor de vissen(evt. kernthermometer)
salsa
125mlextra vergine olijfolie
1elsherry-azijn
1elkappertjes op azijn,uitgelekt
3augurkjes,fijngesneden
75ggegrilde rode paprika’s,fijngesneden
4elbladpeterselie,fijngesneden
½tlfijne kristalsuiker
instructies
Verwarm de oven voor op 200°C.
Vul de buikholtes van de vissen met de takjes tijm en peterselie, laurierblaadjes en citroenschijfjes. Meng in een grote kom het zeezout met de eiwitten en breng hiervan een laag van 1½ cm aan in een grote ovenschaal. Leg de vissen erop met ± 5 cm tussenruimte en dek af met de rest van het zoutmengsel; zorg dat de vissen goed bedekt zijn, zonder gaatjes en kieren. Steek de kernthermometer in een van de vissen en bak ze 25-30 min. of tot ze een temperatuur van 60°C hebben bereikt.
Roer intussen alle ingrediënten voor de chimichurri in een kom door elkaar.
Breek vlak voor serveren de zoutkorst met het heft van een koksmes en verwijder het hard geworden zout. Trek voorzichtig het vel de vissen en gebruik een lepel om de filets van de vis te halen. Verwijder de graten zodat je ook bij de onderste filets kunt. Je kunt de vis ook eerst omdraaien om dit te doen. Herhaal bij de andere vis.
Serveer met de chimichurri en geef er citroenpartjes bij.
Voedingswaarde:
calorieën: 457kcal
|
eiwit: 26g
|
vet: 38g
|
koolhydraten: 2g
auteur: delicious.
RECEPTEN: CORINNE PARKS | FOTOGRAFIE: CHRIS COURT (CULINAIR), JANINE COUPERUS (SFEERFOTO'S) | STYLING: DAVID MORGAN