Een fris en elegant gerecht, precies zoals je bestelt op een Zuid-Frans terras.Tip van Janneke: Deze tartare is ook lekker van andere visfilet. Ik gebruik bijvoorbeeld graag kabeljauw- of zalmhaas.Maak ook eens: steak tartare op z’n Aziatisch
kooktijd20 minutesminutes
totale tijd20 minutesminutes
Kookgerei
evt. ook nodig: kookring
ingrediënten
400gharicots verts
2sjalotjes
3takjes dragon
4elcitroenmayonaise
2elvolle yoghurt
500gverse tonijnfiletgeelvin of albacore, MSC-gecertificeerd
2tlkappertjes
3ansjovisfilets in olijfolie
50gmesclun of eikenbladsla
Franse frietjes, voor erbij*
instructies
Kook de haricots verts in 5 min. knapperig gaar. Spoel ze in een zeef onder stromend water koud en laat ze goed uitlekken.
Snijd 1 sjalotje in grove stukken. Doe de grofgesneden sjalot met de dragon, citroenmayonaise en yoghurt in de maat- beker. Pureer met de staafmixer tot een gladde dressing. Breng op smaak met zout en peper.
Snijd de tonijn in miniblokjes. Snijd ook de kappertjes en de ansjovisfilet fijn. Snijd de laatste sjalot ragfijn.
Meng de tonijn, kappertjes, ansjovis en fijngesneden sjalot met 2 el dragon- dressing. Breng op smaak met peper en eventueel een beetje zout.
haricots verts over 4 borden; gebruik eventueel een kookring voor een perfecte cirkel. Zet de rest van de sla, haricots verts en dragondressing apart op tafel. Serveer met friet.
Voedingswaarde:
calorieën: 587kcal
|
eiwit: 37g
|
vet: 32g
|
koolhydraten: 33g
auteur: delicious.
* Ook lekker met zuurdesembaguette erbij, maar dan is het niet meer glutenvrij. STUDIO PHILIPPI