ook nodig: spuitzak met gladde grote spuitmond (evt.), 10 bakvormpjes van 6 cm Ø, ingevet
ingrediënten
170gboter
250gpoedersuiker
135gamandelmeel
55gbloem
155geiwit of 5 eiwitten
250mlcrème crueof evt. crème fraîche
gestoofde peren
150gsuiker
1vanillestokjein de lengte doorgesneden en merg eruit geschraapt
200mldroge witte wijn
5stoofperengeschild
instructies
Verwarm voor de gestoofde peren in een pan de 150 g suiker met 150 ml water al roerend tot de suiker is gesmolten.
Doe het vanillemerg en -stokje in de pan met het suikerwater en voeg de witte wijn toe.
Stoof de peren op laag vuur in ± 3 uur gaar in het vocht. Laat ze afkoelen in het vocht.
Verwarm intussen de boter op laag vuur tot hij lichtbruin kleurt. Zeef door een (thee)doek.
Meng poedersuiker, amandelmeel, bloem en een snuf zout. Roer hier de eiwitten door en klop tot slot de gesmolten boter erdoor. Verdeel het beslag over de vormpjes (gebruik hiervoor eventueel de spuitzak).
Verwarm de oven voor op 180°C. Halveer de peren, laat ze goed uitlekken, verwijder het klokhuis en snijd ze in. Duw de peer met de bolle kant iets in het beslag. Bak de taartjes in ± 10 min, gaar. Serveer met koude crème crue.
Voedingswaarde:
calorieën: 543kcal
|
eiwit: 7g
|
vet: 29g
|
koolhydraten: 59g
auteur: delicious.
RECEPTEN: JORIS BIJDENDIJK | BEREIDING JORIS BIJDENDIJK, IVAN BEUSINK, YASCHA OOSTERBERG, HANNA VAN DEN BOS | FOTOGRAFIE: RENÉ MESMAN, JESSIE LE COMTE | STYLING: JESSIE LE COMTE, STEPHANIE PANDER.