Gevlinderde kip is niet alleen sneller klaar, maar ook veel malser! Door de citroenschil, rozemarijn en knoflook mee te braden in de oven ruikt je hele huis naar de Méditerranée.Wil je geen hele kip vlinderen, maak dan deze kippenboutjes met nectarine.
kooktijd15 minutesminutes
oven + rusten40 minutesminutes
totale tijd55 minutesminutes
ingrediënten
2biocitroenen
1kip à 16 kg, ruggengraat eruit geknipt en plat gedrukt (gevlinderd)*
35gbloem
125mlextra vergine olijfolie
1bol knoflook,teentjes losgemaakt maar niet gepeld
4toefjes rozemarijn
1tlwittewijnazijn
instructies
Verwarm de oven voor op 200°C.
Snijd de gele schil dun van de citroenen.
Haal ook het witte gedeelte van de schil eraf – dit gebruik je verder niet – en snijd de vruchten dwars in schijfjes.
Bestrooi het vel van de kip gelijkmatig met de bloem en bestrooi met zout.
Verhit de olie in een grote ovenbestendige braad- of koekenpan op matig vuur. Leg de kip met het vel omlaag in de pan en bak 6-7 min. tot het vel goudbruin kleurt. Keer de kip, zodat het vel boven ligt, en voeg de knoflook, de rozemarijn, de gele citroenschillen en de citroenschijfjes toe.
Zet de kip in de oven en braad hem in ± 30 min. gaar. Neem de kip uit de pan en laat losjes afgedekt 10 min. rusten. Zet de braadpan op het fornuis, voeg de azijn toe aan de jus en prak wat citroenschijfjes en tenen knoflook met een vork. Voeg zout en peper naar smaak toe en roer goed door.
Leg de kip weer in de pan en schep de jus erover. Lekker met patate al forno, gnocchi of tagliatelle.
Voedingswaarde:
calorieën: 647kcal
|
eiwit: 38g
|
vet: 50g
|
koolhydraten: 8g
auteur: delicious.
* Op deliciousmagazine.nl/kipvlinderen zie je hoe je een kip vlindert.RECEPTEN, BEREIDING: PHOEBE WOOD | FOTOGRAFIE: BEN DEARNLEY | STYLING: KIRSTEN JENKINS.