De kip pekelen vraagt wat tijd maar verder is deze soep eenvoudig en te lekker met pindakaas, kouseband, sambal, kokosmelk en ketjap.Voor alle pinda fans: maak ook eens deze chocotaart met gezouten pinda-ijs.
kooktijd1 hourhour
pekelen2 hourshours
totale tijd3 hourshours
ingrediënten
4kippendijen met bot
1lgroentebouillon
100gaardappelgeschild,in 1-cm blokjes
100gkousenbandafgehaald, in 2-cm stukjes
3elzonnebloemolie
1ui,fijngesneden
2tenenknoflook,fijngesneden
2tlgeraspte gember
2limoenblaadjeszonder nerven, fijngesneden
2stengels citroengras,binnenst deel fijngesneden
1tlkorianderzaad
1elsambal oelek
4elpindakaas
3elketjap manis
300mlkokosmelk
200gtaugé
voor erover
sap van 1 limoen
½bosje bladselderij,fijngesneden
1elketjap manis
evt. 4-6 el gebakken uitjes
instructies
Wrijf de kippendijen royaal in met zout en laat min. 2 uur in de koelkast pekelen.
Breng in een ruime pan de groentebouillon aan de kook. Kook aardappel en kousenband in 15 min. beetgaar in de bouillon. Schep ze met de schuim- spaan uit de pan en houd apart.
Verhit de 3 el zonnebloemolie in de koekenpan en bak de kippendijen rondom in ± 5 min. goudbruin aan. Voeg de ui, knoflook, gember, limoen- blaadjes, citroengras, korianderzaad en sambal oelek toe en bak kort mee. Voeg dan de bloem toe en bak mee. Blus af met de pindakaas, ketjap manis, kokosmelk en de bouillon. Laat ± 40 min. langzaam stoven onder af en toe roeren. Je kunt de kip in zijn geheel serveren of je plukt het vlees van het bot. Breng de soep op smaak met peper en zout.
Verdeel de kip, aardappel, kousenband en evt. de taugé over de kommen. Giet de hete pindasoep erover. Garneer met limoensap, de bladselderij, ketjap manis en evt. de gebakken uitjes.
Voedingswaarde:
calorieën: 877kcal
|
eiwit: 41g
|
vet: 68g
|
koolhydraten: 23g
auteur: delicious.
RECEPTEN: JORIS BIJDENDIJK & SAMUEL LEVIE | FOTOGRAFIE: SASKIA VAN OSNABRUGGE | STYLING: MAAIKE KOORMAN | BEREIDING: DHEERESH STROHMENGER & SAMUEL LEVIE.