½bosje basilicum,blaadjes geplukt + extra blaadjes
400gspaghetti
100gfeta,verbrokkeld
instructies
Verhit 3 el van de olijfolie in een kleine koekenpan op matig vuur en bak hierin de panko met de geperste knoflookteen al omscheppend in 6-7 min. goudbruin en knapperig. Verhit de resterende olijfolie in de steelpan op laag vuur. Bak hierin de plakjes knoflook met de ansjovisfilets 10-12 min. onder af en toe omscheppen tot de ansjovis is gesmolten. Voeg de tomatenpuree toe en roer 5-7 min. op matig vuur. Voeg de kerstomaatjes, witte wijn, oregano en wat zout en peper toe en breng aan de kook. Draai het vuur laag en laat de tomaatjes in ± 12 min. stuk koken. Breng op smaak met zout en peper en roer de boter en basilicum door de saus.
Kook intussen de pasta in een pan met licht gezouten kokend water beetgaar volgens de aanwijzingen op het pak. Giet af en schep om met de saus. Bestrooi vlak voor serveren met de feta, het broodkruim en nog wat basilicum.