De perfecte vega versie van gehaktballetjes! Heerlijk gekruid met dille, peterselie en munt en er komt geen vleesvervanger aan te pas, alleen tomaat. 18 Griekse recepten om de zon in huis te halen
kooktijd25 minutesminutes
totale tijd25 minutesminutes
ingrediënten
300gkerstomaatjes,fijngesneden
1kleine rode ui,fijngesneden
1handjegemengde kruiden,bijv. dille, bladpeterselie en munt, fijngesneden + extra om mee te bestrooien
½tl kaneel
75gbloem,gezeefd
½tl bakpoeder
50gfeta,verbrokkeld
olie,om in te bakken
citroenpartjes,voor erbij
instructies
Schep de tomaatjes in een fijne zeef om met 1 tl zout en laat uitlekken. Het uitgelekte vocht heb je niet nodig maar kun je bijvoorbeeld door een dressing doen.
Meng in een kom de uitgelekte tomaatjes met de ui, kruiden, kaneel, bloem, het bakpoeder en de feta. Meng goed en breng op smaak met peper en zout.
Verhit een bodempje olie van 1 cm in een grote koekenpan op matig vuur. Schep met een opgehoopte el bergjes van het tomatenmengsel in de pan, druk een beetje aan en bak ze met een paar tegelijk in 4-6 min. goudbruin in de olie. Keer ze halverwege. Bestrooi de keftedes met nog wat kruiden en serveer ze met de citroenpartjes.
Voedingswaarde:
calorieën: 57kcal
|
eiwit: 2g
|
vet: 3g
|
koolhydraten: 5g
auteur: delicious.
RECEPTEN, BEREIDING: HELENA MOURSELLAS | FOTOGRAFIE: NIGEL LOUGH | STYLING: VIVIEN WALSH.