aantal |
bijgerecht, hoofdgerecht |
|
thais |
glutenvrij, lactosevrij
Verfrissend is deze koude noedelsalade zeker! Een stralend gerecht bomvol verse kruiden, een chili-limoendressing en verse mango voor de zoetzure balans. Maak 'm vegan door de gamba’s te vervangen door plakjes tempé en de vissaus door sojasaus. Marineer de tempé 30 min. met 1 el chili-limoendressing en bak daarna krokant in een koekenpan.Zin in nog meer noedels? Ga voor een van deze recepten!
kooktijd30 minutesminutes
totale tijd30 minutesminutes
ingrediënten
250gvermicellinoedels,bereid volgens de aanwijzingen op de verpakking
200gharicots vertsgeblancheerd, in de lengte gehalveerd
4sjalotten,in dunne ringen
2kleine komkommers,in dunne schijfjes
2chilipeperszonder zaadjes, in dunne ringetjes
3bosuien,in ringetjes
75gcashewnoten,geroosterd en grof gehakt + extra voor erover
1kleine groeneonrijpe mango of papaja (± 370 g), geschild, in lucifertjes gesneden
3elverse koriander
3elverse munt
3elThaise basilicum
24grote gekookte garnalengepeld, zonder darmdraad, in stukjes gesneden
chili-limoendressing
150gchilipasta in olie,Aziatische supermarkt of srirachasaus
100mllimoensap
15gverse gemberwortel,geraspt
3elvissaus
2elsesamolie
instructies
Mix alle ingrediënten voor de dressing met 4 el water in de blender.
Schep de noedels om met de helft van de dressing. Voeg de haricots verts, sjalotten, komkommer, chilipepers, bosuitjes, cashewnoten, mango, kruiden, garnalen en wat zout en peper toe. Schep op een grote schaal, strooi er nog wat cashewnoten over en besprenkel met de rest van de dressing.