Week het brood 5 min. in 200 ml water. Pureer het brood met aanhangend vocht in de keukenmachine of blender samen met de amandelen en knoflook tot gladde pasta.
Voeg 650 ml water en de olijfolie toe en mix tot een gladde soep. Breng op smaak met de ciderazijn, peper en zout. Duw voor een gladde ajo blanco de soep met de bolle kant van een lepel door een bolzeef. Laat door en door koud worden in de koelkast.
Neem de soep uit de koelkast en voeg eventueel wat ijswater toe als je de soep te dik vindt. Verdeel de soep over kommen en garneer met stukjes druif, het amandelschaafsel, de dragon en besprenkel met olijfolie.
Voedingswaarde:
calorieën: 697kcal
|
eiwit: 15g
|
vet: 63g
|
koolhydraten: 15g
auteur: delicious.
RECEPTEN, STYLING: ANN VAN DER AUWERA | FOTOGRAFIE: WOUT HENDRICKX.