Verwarm de oven voor op 170°C. Bekleed de bodem en wanden van de cakevorm met bakpapier en laat dit 2 cm over de rand van de lange zijden hangen.
Klop de boter met de mixer in 4-5 min. romig. Klop de kristalsuiker er goed door. Klop dan de eieren een voor een erdoor, voeg pas een volgende ei toe als het vorige volledig is opgenomen. Klop het amandelmeel erdoor. Klop geleidelijk de olie erdoor, zodat je een glad en glanzend beslag krijgt. Spatel de citroenrasp en het maanzaad erdoor.
Schenk het beslag in de bakvorm. Bak de cake in ± 1 uur en 30 min. gaar of tot een in het midden ingestoken houten satéprikker er droog of met wat kruimels eraan uitkomt. Laat de cake 5 min. afkoelen in de bakvorm, stort hem op een rooster en laat verder afkoelen.
Zeef de poedersuiker boven een kom. Roer er precies zoveel citroensap door dat je een dik en glad glazuur krijgt. Schenk dit uit over de afgekoelde cake. Laat het glazuur 10 min. stollen en serveer de cake.
Voedingswaarde:
calorieën: 934kcal
|
eiwit: 19g
|
vet: 64g
|
koolhydraten: 67g
auteur: delicious.
RECEPT: JO BARRETT | FOTOGRAFIE: CHRIS COURT | STYLING: DAVID MORGAN.